Tankotanssi

Tankotanssi

Tankotanssi on monipuolinen laji, joka mukaansatempaavuutensa lisäksi kasvattaa voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tankotanssiharrastus on suositeltavaa aloittaa Peruskurssilla, mutta pääset lajiin kiinni myös tulemalla suoraan Tanko 1 -viikkotunneille.

Tankotanssijan varusteet tunnilla:

Tunnit:

Tanko 1

Tasolla 1 hiotaan peruskurssin oppeja ja paljon uutta, kun treenataan vauhdikkaita pyörähdyksiä, kiipeilyjä ja ylösalaisin kääntymistä. Mukaan tunnille kannattaa ottaa mukavat treenivaatteet, lyhyet shortsit ja pieni pyyhe.

Tavoitteet

Tanko 2

Tasolla 2 liikkeet ovat vaativampia sekä niitä yhdistellään ja varioidaan. Invertoinnista etenemistä ja uusia invertointitapoja. Pyörähdysyhdistelmien pidentämistä ja progressiota, totuttelu yhden käden varassa tapahtuviin pyörähdyksiin sekä helppoja nostoja.

Nämä pitää osata:

Invertointi lattialta, kiipeäminen, polvitaivevaihto

Tavoitteet

Tanko 3

Tasolla 3 yhdistellään invert-liikkeitä lyhyiksi yhdistelmiksi, opetellaan sujuvia transitioita ja saadaan valmiudet voimaa vaativiin nostoihin. Pyörähdyksiäkin ryhdytään invertoimaan. Päämääränä on myös liikkeiden kuningatar aysha.

Nämä pitää osata:

Takaotepyörähdys, ilmainvert, perhonen ja toukkaus

Tavoitteet

Spinnitanko

Tällä tunnilla saat pääsi pyörälle, kun luvassa on pyörähdyksiä ja pitoja spinnaavalla tangolla. Tunnilla tehdään tankotunneilta tuttuja liikkeitä ja komboja vauhdin kanssa. Ota mukaan tankoiluvaatteet sekä pieni pyyhe tangon kuivaamista varten. Sopii alkeistasolta korkeamman tasoisille, mikäli spinniltä ei ole paljon kokemusta.

Nämä pitää osata:

Muutamat peruspyörähdykset ja pidot

Tavoitteet

Tankokombot

Tämä tunti sisältää tangolla tehtäviä pitkiä yhdistelmiä. Komboilu tarjoaa haastetta tason 2 harrastajille, mutta myös pidempäänkin harrastaneelle tankotaiturille. Täällä liikepankkisi lisäksi kehittyvät myös kestävyys- ja voimaominaisuudet.

Nämä pitää osata:

Kiipeily, invertointi ja polvitaivevaihto

Tavoitteet

Tankoflow

Tällä tunnilla hiotaan paitsi saumatonta liikekieltä myös tekniikkaa pidemmillä pyörähdyssarjoilla ja yksittäisillä haastavammilla pyörähdyksillä. Tunnilla pääset tutustumaan lattiatyöskentelyyn, kun ohjaajat tarjoavat ideoita lattiatasolla tapahtuvaan tankokikkailuun. 

Nämä pitää osata:

Sujuvia eteen- ja taaksepäin pyöriviä pyörähdyksiä

Tavoitteet

TERVETULOA

tankotanssimaan!